Kendermag

Kendermag

A magok nagy általánosságban nagyobb mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, ásványokat és sok más a szervezetnek hasznos anyagot tartalmanak. Mitől különlegesebb mégis a kendermag? A kendermag technikai kenderből származik nem tartalmazva így THC-t, vagy csak nagyon jelentékleteln mennyiséget. A kendermag 25% fehérjét, 31% zsírt és 34% szénhidrátot tartalmaz. A,C,E és B csoportú vitaminokat tartalmaz. Az ásványi anyagok közül főként kiemelendő a magnézium, vas, kalcium, cink, jód, ként, foszfort és más magas tartalma. Mégis a legfőbb oka, amiért fogyasszuk, hogy a legidelálisabb arányban tartalmaz telített zsírsavakat. Ez az arány pont olyan, amilyennek a szerzvezetünkben kellene jelen lennie. És hogy mért olyan fontosak a telített zsírsavak a szervezetünkre? Nagyon fontos szerepet játszanak a szervek fejlődésében és helyes működésében. Legfőképp az agyunknak nagyon fontosak! Az agy tartalmaz ugyanis a legtöbb zsírt az összes egyéb emberi szerv közül - tömegének majdnem kétharmadát zsír alkotja, a legnagyobb mennyiségben épp omega-3 és omega-6 telített zsírsavak.