A vénasszonyok nyarának kincsei: Tökfilkó és Bepuszilva
A vénasszonyok nyarának kincsei: Tökfilkó és Bepuszilva
Elérkezett az édes szilvák és az aranyló tökök ideje. Élvezd őket új szezonális italainkban.
Bepuszilva
Bepuszilva nevű szezonális koktélunk elkészítéséhez szilvát, áfonyát, körtét, almát és goji-bogyót használunk fel. A szilva hasznos vitaminforrás, elsősorban B és E vitaminokat tartalmaz. Ásványi anyagokban is gazdag. Magas rosttartalmának köszönhetően nagyszerű tisztító hatással bír. A B vitamin tartalma elősegíti a szellemi frissességet és energikusabbá, stresszmentesebbé tesz miket.
A Farkasbogyót vagy közismertebb nevén Goji-bogyót a hagyományos kínai orvoslásban használják már évezredek óta. Antioxidánsokat tartalmaz, mely megvédi az immunrendszert és késlelteti az öregedési folyamatot. További számos tápanyag található benne, például aminosavak, vitaminok és nyomelemek.
Tökfilkó
A Tökfilkó alapja a hokaido tök, narancs, sárgarépa, alma és a fahéj. A hokaido tök számtalan vitamin és ásványi anyag forrása. Nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, A-vitamint, B-vitamint (B1, B2, B3) kálciumot és vasat. Amiben a tök egyedülálló, az az igen magas kálium tartalma, a banánnál is magasabb. Pozitív hatással van a szemre, bőrre és a hajra. Kevés benne a kalória, így könnyű ételnek számít.
A fahéjt, mint fűszert évezredek óta használják betegségek kezelésére. Emésztőrendszeri bakteriális fertőzéseket, magas vérnyomást gyógyították vele, valamint ajánlott ha valaki fogyókúrázni szeretne.